
Legedesign
Legedesign bygger på en forståelse af leg som en stemningspraksis og udvikles gennem legeeksperimenter. Læs mere om bogen og find læseprøve i dette indlæg.
Til forsvar for det menneskelige i idræt og bevægelse
Hvad er det menneskelige ved idræt og bevægelse - læs med og find link til artiklen i indlægget. Illustration. AI
Krop og bevægelse baner vej for læring
Hør i denne episode om hvilke muligheder og udfordringer, der er forbundet med at integrere bevægelse i undervisningen Illustration: Thomas Vium
Vilde Eventyr
Nyt undervisningsmateriale til børnehaveklassen, bestående af fem narrative forløb, hvor bevægelse og leg integreres i arbejdet med børnehaveklassens kompetenceområder. Illustrator: Mikkel Schmidt Maltesen
Grounding – Kropslig forankring i professionerne
Ny bog om begrebet Grounding som betegnelsen for oplevelsen af både fysisk og psykisk fodfæste. Foto: Oscar Wiegaard
Legens bevægelser i skolen
Ny artikel om Legens bevægelser i skolen - find link til artiklen i indlægget. Illustration. Thomas Illum
Må jeg være med?
I Må jeg være med-projektet blev det en særlig pointe, at vi voksne ikke kan skabe eller designe leg, men at det pædagogiske personales opgave er at understøtte, facilitere eller at designe for leg. Illustration: Thomas Vium
Meningsfuld legende undervisning
I en ny artikel bidrager Ole Lund til diskussionen om, hvordan legende tilgange til undervisning kan opleves meningsfuldt af studerende på pædagoguddannelsen.
Afgørende at skolen får kroppen og bevægelse meget mere ind i undervisningen
Fysisk aktivitet og praktisk indhold kan kvalificere undervisningen i alle fag og fremme elevernes trivsel, skriver Ole Lund og Kasper Lasthein Madsen i denne kronik i Altinget.
Fysisk aktivitet og ADHD
Er fysisk aktivitet god medicin for børn med ADHD? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie, om hvad vi ved om sammenhængen ADHD-symptomer og fysisk aktivitet.
Bevægelsesfrihed
Er bevægelsesfrihed nøglen til at vække og fastholde børns og unges lyst til at bevæge sig? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie, om hvorfor bevægelsesfrihed ikke blot handler om at lade børn gøre hvad de har lyst til.
Meningsfuld bevægelse
Hvordan bliver motion og bevægelse en meningsfuld del af undervisningen? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie, om hvorfor det er vigtigt at rette blikket mod det som her og nu gør bevægelse meningsfuldt.
Handlingsorienteret aktionsforskning med fokus på bevægelse ændrer praksis i skolen
(En)action research - Læs i denne artikel om nogle metodiske opmærksomheder, når man arbejder med handlingsorienteret aktionsforskning.
Review om fysisk aktivitet for børn og unge med ADHD
I et nyt paraplyreview peger Lise Réol på nogle af de positive sider, som fysisk aktivitet kan have for børn og unge med ADHD, og diskuterer nogle af de parametre, som kan have betydning derfor. Læs mere her.
Mindfulness og relationskompetence – socioemotionel læring i skolen
I denne artikel Mindfulness og relationskompetence – socioemotionel læring i skolen forholder Lise Réol sig til sammenhængen mellem relationskompetence og mindfulness.
Nye bevægelsesaktiviteter fra iMOOW!
Nye bevægelsesaktiviteter fra iMOOW!-projektet.
Grounding – fodfæste i arbejdet med inkluderende motion og bevægelse
I en ny artikel om motion og bevægelse i skolen peger Lise A. Réol, Mette Munk og Hanne Christensen på, hvordan lærere og pædagoger kan understøtte et inkluderende læringsmiljø for alle elever, når elever med opmærksomhedsmæssige udfordringer skal være med.
Sans for bevgelse
"Sans for bevægelse. Livsnerven i pædagogisk arbejde" er en antologi, der udforsker den “levede” betydning af at bevæge sig i pædagogisk praksis, og hvad disse sanselige, kropslige og eksistentielle bevægelser betyder for pædagogikken.
Koncept mindfulness – styrker og risici ved konceptualisering af mindfulness
I denne artikel præsenterer og problematiserer Lise Réol brugen af mindfulness i folkeskolen i et konceptualiseret format og minder om, at anvendelsen af mindfulness i skolen kræver fintfølende, sensitive og nærværende lærere, der kan arbejde nuanceret med en mindful tilgang både til dem selv og eleverne. Billede: Lise Reól
iMOOW!-bevægelsesdidaktik – mål, metoder og mening med bevægelse i undervisningen
I denne artikel præsenterer Bodil Borg Høj og Kasper Lasthein Madsen en Bevægelsesdidaktik, som er udviklet med afsæt i almendidaktiske overvejelser om bl.a. faglige mål og elevforudsætninger og nyeste forskning inden for bevægelse, læring og trivsel.
Alle er med!
Alle er med! er et projekt, der har undersøgt, hvordan lærere og pædagoger kan understøtte et inkluderende læringsmiljø, når elever med opmærsomhedsmæssige udfordringer skal være med.
Er lærerens egen kropsbevidsthed en forudsætning for motion og bevægelse i folkeskolen?
Har vi overset en vigtig forudsætning hos lærerne i folkeskolen for, at bevægelse kan indgå som en central del af undervisning? Læs mere om konkrete oplevelser fra et forskningsprojekt om bevægelse i folkeskolen.
Bevægelsesfællesskaber
”Vi skal stå sammen, ved at holde afstand”. Men hvad vil det egentlig sige, at man skal stå sammen ved at holde afstand? Pandemiens restriktioner kan minde os om, hvorfor det er værdifuldt at stå sammen. Læs mere her! Illustration: Thomas Vium
Lyden af idræt – En handlingsorienteret tilgang til bevægelse i undervisningen
I en special edition af podcasten 'Lyden af idræt' kan du nu høre om en ny tilgang til bevægelse i undervisningen i folkeskolen, der er udviklet i aktionsforskningsprojektet iMOOW!. Tilgangen rummer en bevægelsesdidaktik, der omfatter forskellige handlingsorienterede kroppraksisser, som lærere kan anvende, når de planlægger og gennemfører bevægelse i undervisningen.