Meningsfuld bevægelse
Hvordan bliver motion og bevægelse en meningsfuld del af undervisningen? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie, om hvorfor det er vigtigt at rette blikket mod det som her og nu gør bevægelse meningsfuldt.
Hvordan bliver motion og bevægelse en meningsfuld del af undervisningen? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie, om hvorfor det er vigtigt at rette blikket mod det som her og nu gør bevægelse meningsfuldt.
I denne artikel beskrives nogle principper for hvordan man kan designe lege, så flere børn har mulighed for at være med i legen. I indlægget finder du også link til den fulde artikel. Billede: Jens-Ole Jensen
(En)action research - Læs i denne artikel om nogle metodiske opmærksomheder, når man arbejder med handlingsorienteret aktionsforskning.
Nymarkskolen i Slagelse modtager pris for deres pædagogiske arbejde med idræt og bevægelse.
I projektet "Må jeg være med?" har forskere undersøgt, hvordan pædagoger i SFO-tiden og i den understøttende undervisning kan støtte børn i at lege. Her har du mulighed for at læse to artikler om henh. designprincipper for kreativ leg og materialers betydning for børns engagement i legen.
"Sans for bevægelse. Livsnerven i pædagogisk arbejde" er en antologi, der udforsker den “levede” betydning af at bevæge sig i pædagogisk praksis, og hvad disse sanselige, kropslige og eksistentielle bevægelser betyder for pædagogikken.
Idrætsdidaktiske modeller har særligt internationalt fået en stigende opmærksomhed. I to nye artikler diskuteres det, hvordan et uddannelsesteoretisk perspektiv kan kvalificere valget af idrætsdidaktiske modeller i idrætsundervisningen med henblik på dannelse. Illustration: Thomas Vium
I denne video laver Jens-Ole Jensen en kort status over den pædagogiske idræts- og bevægelsesforskning i Danmark og tager efterfølgende et kig i krystalkuglen, for hvor forskningen og fagområdet bevæger sig hen.
Hvordan arbejder man meningsfuldt med bevægelse i skolen? Det spørgsmål har VIA UC, FIIBL og NIH i samarbejde med 25 skoler arbejdet med i de sidste fire år i projektet iMOOW! I dag udgiver Liv i skolen et temanummer om resultaterne fra projektet.
”Vi skal stå sammen, ved at holde afstand”. Men hvad vil det egentlig sige, at man skal stå sammen ved at holde afstand? Pandemiens restriktioner kan minde os om, hvorfor det er værdifuldt at stå sammen. Læs mere her! Illustration: Thomas Vium