IdrætsundervisningEsben Stilund Volshøj2025-02-17T12:12:07+01:00

Legedesign

Legedesign bygger på en forståelse af leg som en stemningspraksis og udvikles gennem legeeksperimenter. Læs mere om bogen og find læseprøve i dette indlæg.

Idrætskompasset

Kan idrætskompasset som en ny didaktisk model bidrage til idrætsfagets udvikling? Hør i denne episode om idrætskompasset, og om hvordan denne model kan være med til at udfordre og udvide idrætsfagets alsidighedsbegreb. Gæst: Henrik Taarsted Jørgensen, lektor ved læreruddannelsen ved Via University College. Vært: Mette Munk

Bevægelsesfrihed

Er bevægelsesfrihed nøglen til at vække og fastholde børns og unges lyst til at bevæge sig? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie, om hvorfor bevægelsesfrihed ikke blot handler om at lade børn gøre hvad de har lyst til.

Meningsfuld idræt for alle

Hvordan kan man lave idrætsundervisning, der er meningsfuld for alle børn og unge? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie, om de udfordringer, idrætslærere står med i hverdagen, når de møder børn, som ikke er engagerede, og som i yderste konsekvens oplever ubehag ved at have idræt og om de konkrete måder at imødekomme udfordringerne på.

Idrætspædagogiske modeller

Hvordan kan idrætspædagogiske modeller være med til at kvalificere en mere alsidig idrætsundervisning? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie, om hvordan forskellige idrætspædagogiske modeller skal sammensættes, hvis vi skal lykkes med at skabe en mere alsidig idrætsundervisning.

Undervisningsformer i idræt

Kan du forestille dig idrætsundervisning foregå på andre måder end den hvor læreren står på sidelinjen og instruerer børnene? Hør i denne episode af RE:MOVE's podcastserie om, hvordan forskellige idrætsdidaktiske modeller kan give dig ideer til din idrætsundervisning.

Fra idrætsudøver til idrætslærer

Hvordan skaber du et undervisningsmiljø, der understøtter de studerendes forvandling fra idrætsudøver til idrætslærer? Hør med i RE:MOVE's podcastserie, hvordan Kirstine Lillelund, lektor ved Læreruddannelsen på VIA University College arbejder med forvandlingen til idrætslærer.

Fællesskaber i idrætsundervisningen

Oplevelsen af at være en del af et fællesskab, er en af de centrale drivkræfter ved idræt i skolen og fritiden og derfor bør mulighederne for oplevelse af fællesskab også være en naturlig del af idrætsundervisningen i skolen. Læs mere om hvordan du kan arbejde med Fællesskab i denne artikel af Henrik Taarsted Jørgensen.

Mere Meningsfuld Idrætsundervisning

Mere Meningsfuld Idrætsundervisning (MMI) er et toårigt aktionsforskningsprojekt støttet af A.P. Møller Fonden, der har til formål at undersøge, hvordan man kan skabe en mere meningsfuld idrætsundervisning i indskolingen. Læs mere om projektet her og se videoklip fra en af de involverede skoler.

Bevægelsesfrihed

I denne artikel fremstiller Ole Lund og Esben Stilund Volshøj, hvordan man kan forstå bevægelsesfrihed som et mellemmenneskeligt fænomen og giver bud på, hvordan man kan understøtte børn og unges oplevelser af frihed i bevægelsespædagogiske kontekster. Billede: Esben Volshøj

Øvelse i idrætsundervisningen

"Du skal øve dig!" lyder en ofte anvendt sætning i skolens idrætsundervisning. Men vi kan ikke enerådigt bestemme, at eleverne skal øve sig, de må nemlig selv have lyst dertil. I denne artikel undersøges det, hvordan underviseren kan understøtte elevernes øvelse idræt i skolen.

Lyden af idræt

Lyden af idræt er en podcast om idrætsundervisning, som fungerer som inspirationskilde til at skabe endnu bedre idrætsundervisning. Podcasten henvender sig primært til idrætslærere og idrætslærerstuderende, men også andre der er optagede af undervisning i idræt og bevægelse.

Tilmeld dig nyhedsbrev og få besked i din mailbox hver gang vi uploader nyt på bloggen

Go to Top