Temaeftermiddag om kroppen i det pædagogiske arbejde torsdag den 7. december 2023

Som et nyt tiltag tilbyder VIA UC to gange om året en temaeftermiddag om det pædagogiske arbejde med krop, idræt og bevægelse for børn og unge.

Torsdag den 7. december kl. 14-17 byder VIA UC for første gang personale, der arbejder i dagtilbud og SFO ind til små workshop og diskussioner om hvordan kan vi arbejde kropsligt, når vi vil fremme børns trivsel i den pædagogiske hverdag?

Det er helt centralt for det pædagogiske arbejde, at tilrettelægge hverdagen og aktiviteterne på en måde der holder alle børns trivsel for øje. Med denne temadag ønsker vi at sætte kroppen i spil i forståelsen af og tilgangen til arbejdet med børns trivsel. Vi vil spænde fra det stille til det vilde og koble konkrete praksiseksempler til den forståelse der ligger bag. Kroppen, vores bevægelser og sansning er uadskillelige, og giver en direkte adgang til at påvirke børns oplevelser, erfaringer og velbefindende både individuelt og i fællesskaber. Det skal vi indtænke når vi former og tilrettelægger det pædagogiske miljø for børn.
Vi skal denne eftermiddag prøve aktiviteterne på egen krop, mærke hvad det kan gøre ved os og reflektere over relationen til egen pædagogiske praksis.

Se programmet HER og tilmeld dig temaeftermiddagen HER.

Vi glæder os til at se dig! 

Grethe Sandholm

Lektor, Master i læreprocesser, underviser på VIA University College Pædagoguddannelsen Århus og VIA Efter- og videreuddannelse

Kursusleder, underviser og koordinator for idræts- Dagplejer - Vuggestuer - Børnehaver- Institutioner – Fritidshjem, -SFO og Klubber, VIA UC & DIF

Lektor, Cand. scient., underviser på Pædagoguddannelsen Ikast og videnskabelig medarbejder ved Kultur og Pædagogik, Center for forskning & udvikling på VIA University College.

Lektor, VIA Efter- og videreuddannelse