Grounding – Kropslig forankring i professionerne
Ny bog om begrebet Grounding som betegnelsen for oplevelsen af både fysisk og psykisk fodfæste. Foto: Oscar Wiegaard
Ny bog om begrebet Grounding som betegnelsen for oplevelsen af både fysisk og psykisk fodfæste. Foto: Oscar Wiegaard
Akademisk Forlag har udgivet en ny bog om idrætsdidaktik. Læs indledningen her. Ilustration: Akademisk forlag
I antologien Fagdidaktik i idræt gives der bud på en aktuel fagdidaktik, der modsvarer de udfordringer, som idrætsfaget står overfor.
"Sans for bevægelse. Livsnerven i pædagogisk arbejde" er en antologi, der udforsker den “levede” betydning af at bevæge sig i pædagogisk praksis, og hvad disse sanselige, kropslige og eksistentielle bevægelser betyder for pædagogikken.
Hvordan arbejder man meningsfuldt med bevægelse i skolen? Det spørgsmål har VIA UC, FIIBL og NIH i samarbejde med 25 skoler arbejdet med i de sidste fire år i projektet iMOOW! I dag udgiver Liv i skolen et temanummer om resultaterne fra projektet.
Skoleledelserne på de fire skoler var bemærkelsesværdigt passive i opgaven med at forvalte bevægelsespolitikken og omsætte den til praksis. På trods af, at man fra mange studier ved, at ledelsen spiller en afgørende rolle for implementering af bevægelsesinterventioner, -programmer og politikker, så blev bevægelsespolitikken ikke prioriteret.
På baggrund af folkeskolereformens indførsel af i gennemsnit 45 minutters motion og bevægelse om dagen, diskuteres baggrunden for lovkravet, potentialerne ved motion og bevægelse i skolen og potentielle udfordringer i feltet.
KvaNs temanummer om bevægelse i skolen henvender sig til lærere, pædagoger og skoleledelser, som arbejder med bevægelse i skolen – og det er jo de fleste. For bevægelsesvejledere og de ansvarlige for bevægelse på skolen er temanummeret naturligvis et must.
Bogen handler om hvordan skolens personale på et forskningsmæssigt grundlag kan arbejde pædagogisk og didaktisk med motion og bevægelse i skolen.